Hovedside Info Presseklipp Nyhetsbrev Bilder Email

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen!

 

Papa Baste er død


Boliviafamiliens far og primus motor, Baste Fanebust, døde på Haukeland sykehus natt til søndag 21. august. Han var i ferd med å komme til hektene etter en vellykket hjerteoperasjon tidligere i uken da et nytt og uventet hjerteinfarkt inntraff mens han sov. I forkant av dette hadde en optimistisk Baste i kjent stil spredd humor og glede selv fra sykesengen. Som en sykepleier sa det: ”Det er et usedvanlig menneske som kan fortsette å gi så mye av seg selv til andre selv i en slik situasjon”.

Vi som kjente Baste lar oss ikke overraske av dette. Å gi av seg selv, å være til stede for andre, å være til nytte…det var ikke noe han gjorde bare på en solskinnsdag. Det var den han var.

Historien om Baste og Boliviafamilien er velkjent og også gjengitt på Boliviafamiliens nettsider. For de utenfor familien og den nære krets er dette den Baste de kjenner. Men han var også mye mer – en globetrotter, en levemann, en eventyrer i hverdagen… Ikke minst var han ektemann og far til to sønner som nå ikke bare opplever det totalt uvirkelige i at ”papsen” nå er borte, men også det umulige i å oppsummere ham på et stykke papir. Det lar seg ikke gjøre; han levde i et mye større format.

Bastes begravelse blir på Soma Kapell i Sandnes mandag 28. august klokken 13:00. Det vil bli en minnestund hos Frelsesarmeen i Stavanger i etterkant av begravelsen. Vennligst ingen blomster, men heller en gave til det nye barnehjemmet Grande Corazon Casa Baste Fanebust, konto 3201.29.46707.

Boliviafamiliens far er død. Men hans vilje og evne til å hjelpe fattige barn i Bolivia lever videre. Han vil bli dypt savnet, men det savnet skal spore til innsats og nytte, ikke til apati og forfall. Boliviafamilien består, vårt samarbeid med Frelsesarmeen består, og fortsatt vil det være slik at én krone til Boliviafamilien er én krone til Bolivias fattige barn!

Med bud og hilsen,
Øyvind og Frode Fanebust

...............................................................................................................................................

 

 

Hovedside Info Presseklipp Nyhetsbrev Bilder Email


Sist oppdatert 07.12.05 av: Lars Egil Borsheim